Blog

Včeraj je bil dan za ”arm knitting”. Opravke sem preložila na jutri in se odločila, da preizkusim nekaj novega, da za spremembo šala ne bom kvačkala ampak pletla.. in to z rokami. Za to sem že prej kupila posebno volno. Saj ne da je kaj posebno posebnega, le debelejše je pletena in bolj cevaste oblike. Poleg tega pa je tudi dražja, pa kaj moremo, če smo nori na šale. Sicer, pa se namesto te, lahko uporabi tudi katerakoli druga volna oziroma se lahko združi dve klopki volne in se plete z obema, da je šal (ali pa kakšen drug izdelek) debelejši. Na you tube-u sem si ogledala nekaj tutorialov in se spravila na delo. Če koga zanima.. tale tutorial je res super!

Pa še tutorial o tem, kako se doda nova klopka volne, ker ena nikoli ni dovolj.. vsaj pri mojih šalih ne.

Vse skupaj zgleda zelo lahko in tudi je, čeprav sem šal na začetku kar dvakrat razdrla. Glede na to, da sem zelo natančna in vedno težim k temu, da so moji izdelki popolni, sem šal pletla več ur, mislim, da več kot dve.. Kar je lahko tudi problem. Pri pletenju z rokami ne uporabljaš pletilk ampak svoje roke, zato dela ne moreš odložiti in vmes početi še kaj drugega, razen, če to počneš z volno na zapestju. Je zabavno in te prisili, da stvar dokončaš, kar je še posebej priročno zame, ker rada počnem več stvari hkrati. In tako sem končno spletla prvi šal z rokami.. in vem, da ne bo zadnji! Upam pa, da ga bom naslednjič spletla v manj kot uri. Navsezadnje, tehnika pletenja z rokami v hitrosti prekaša vse druge tehnike, predvsem, meni najbolj ljubo, kvačkanje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In še en namig za tiste, ki si želite šal splesti sami, ker v tutorialih včasih vsega ne zvemo in kar se je zgodilo meni. Ko končujete zadnjo vrsto, bodite pozorni na to, da vozlov ne zategujete preveč! Če želite imeti cevast šal (tak, ki se obleče čez glavo) morate začetek in konec šala zašiti skupaj, zato mora biti zadnja vrsta čimbolj enaka prvi.

In še nekaj.. če želite malo popestriti šal, mu lahko dodate kakšen svilen trak in ga zavežete na pentljo. In preprost šal postane čudovit modni dodatek, ki v zimskih dneh zamenja ogrlico.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaj pa ti misliš?