O meni

Nina
Kdo je Ninora?

Večletno ljubiteljsko ustvarjanje jo je vodilo k ustanovitvi blagovne znamke. Nina Sotlar, ki predstavlja atelje unikatnih izdelkov Ninora, je po izobrazbi sicer organizatorka v turizmu, vendar pa se danes ukvarja predvsem z oblikovanjem nakita, pa tudi z ustvarjanjem drugih, unikatnih ročno izdelanih izdelkov.

Pri oblikovanju nakita v ospredje postavlja različne tehnike pletenja in kvačkanja, vendar pa tradicionalne ročne spretnosti združuje s sodobnimi trendi. Fine preje, barvne žice, poldrage in druge kamne, iz česar občasno še nastane kakšen kos nakita, je zamenjala z materiali, med katerimi se večina načeloma uporablja v povsem druge namene. Njene kreacije tako nastajajo predvsem iz različnih vrvi, tekstilnih, padalskih, navtičnih, itd.

Ker stremi k raznovrstnosti, da bi v Ninorinem ateljeju vsak lahko našel nekaj zase, poleg nakita pod blagovno znamko nastajajo tudi manjše pletenine, ker obožuje šale in ker obleka z njimi nikoli ni dolgočasna; šivani izdelki, ker kakšna torba, toaletka in še kaj vedno pridejo prav in ker jih ni nikoli preveč; pisana druščina, ki ti vedno popestri dan; pa tudi kakšni dekorativni izdelki, saj slika potrebuje okvir, obraz ogledalo in nakit šatuljico.

Upaj si, biti ti! Lahko si tudi malo nora, bodi unikatna!

Nina Sotlar